Koude bruggen

BLUEDEC thermoblokker

De Thermoblokker zijn smalle stroken van de BLUEDEC aerogel deken in dikte van meestal 5 – 10 mm dik.

De strookbreedte is ca. 4 cm breed. Maar is ook in andere breedtes leverbaar. De strooklengte is ca. 1450 mm. Kleur is wit of grijs.

Het hoofddoel van de stroken is koudebruggen weg te nemen, bij bijvoorbeeld metal-stuc of op houten rasters voorzetwanden. Dan zijn de stroken voorzien van een zelfklevende plakstrook ideaal om te verwerken. De stroken kunnen ook de stalen / aluminium profielen die op de buitengevel worden gemonteerd om koudebrug van voorhangende gevelelementen weg te nemen. Deze zijn meestal breder. Uiteraard kunt u ook andere koudebruggen met deze strippen wegnemen.


Kenmerken – technische specificatie

Dikte5 of 10 mm
Lengte strook1450 mm 
Breedte strookca. 40 mm SL – standaardandere maten op aanvraag
Isolatiewaarde SL resp. CHλ 0,014 W/mK – 10 ᵒCλ 0,017 W/mK – 10 ᵒC
Maximale temperatuur200 ᵒC 
BrandwerendheidKlasse C – s1 , d0 
Drukvastheid8.0 psi @ 10% vervorming 
Waterafstotend / dampdoorlatendja 
Recyclebaarja 

Door bevestiging op de “warme” zijde van het profiel – voordat bijvoorbeeld gipsplaten worden gemonteerd – heeft het ook nog de functie van geluidsisolator.

Bevestiging

Installeer het bij temperaturen tussen 5 ᵒC en 30 ᵒC. Ondergronden dienen glad, droog, schoon en vetvrij te zijn. Indien nodig ondergronden eerst repareren.

Van belang is de gehele lengte van de profielen te voorzien met de strip. Het begin en het eind van een strook moet goed en strak aansluiten op elkaar. Desgewenst kunt u het op hout nog extra vastzetten met nietjes ed. Als u de plakstrook verwijdert is het beste gelijk de strook goed en stevig aan te drukken of te rollen op de ondergrond. Controleer op goede hechting. Indien nodig eventueel dunne lijm aanbrengen in kitribben of zigzaggend.