Dak

Dakisolatie met Bluedec

Via het dak verliezen veel woningen onnodig energie. Dat is jammer, want energie is duur en wordt steeds duurder is de verwachting. Dakisolatie kun je aan de binnen- en buitenkant aanbrengen. BLUEDEC leent zich met name voor de buitenkant. Het is dun en daardoor hoeven dakopstanden, dakgoten, windveren, boeiboorden etc. meestal niet te worden aangepast. Dat scheelt een hoop kosten.

Isolatie aan de buitenkant

Als je ruimte genoeg hebt en de kap is (nog) niet afgewerkt dan zijn er de traditionele isolatiematerialen die goed te gebruiken zijn.
Als je met daken te maken hebt met een schuin deel en een plat deel kun je materialen combineren. Zo ontstaat technisch en financieel een gunstige oplossing.

Wij hebben de BLUEDEC CH variant uitgevoerd met een bitumen toplaag waarop de andere (bitumineuze) dakbedekking is aan te brengen. Deze eerste laag is dan je brandlaag. Het is ook mogelijk dakbedekking direct te branden. Het is ook toepasbaar in combinatie met losliggende geballaste dakbedekking e.d.

Isolatie aan de binnenkant

Voor panden met gezichtsbepalende waarde, denk aan (gemeentelijke) monumenten, is het vaak niet mogelijk om veel aan het dak te veranderen. Aan de binnenkant van de kap is het al vaak afgetimmerd of de ruimte laat het niet toe of men wil juist de ruimte behouden. Dan is BLUEDEC een goede oplossing.

Schuin dak

BLUEDEC kan toegepast worden in het schuine of platte dak. Meestal gebeurt dat aan de buitenzijde direct onder de pannen / leien of onder de bitumen- / kunststoffen dakbedekkingen. Het grote voordeel is dak dakopstanden, boeiboorden, goten etc. niet of nauwelijks hoeven te worden aangepast zodat de esthetica en andere bouwkundige details niet hoeven te worden aangepast.

Plat dak

Op het platte dak biedt BLUEDEC vele voordelen. Als uw bestaande dakbedekking (veelal bitumineus) nog goed is en geen lekkages kent maar de isolatie niet aan uw wensen voldoet, kunt u BLUEDEC gewoon in een aantal lagen over de bestaande dakbedekking aanbrengen. Hierover dient weer bitumineuze of kunststof dakbedekking aangebracht te worden.

Binnen

Aan de binnenkant van het dak kan BLUEDEC ook worden toegepast als de ruimte tussen de balken of de hoogte daartussen belangrijk is. Als er voldoende ruimte is, kan gekozen worden voor de traditionele andere isolatiematerialen (goedkopere en dikkere). Uiteraard kunnen wij, indien gewenst, deze materialen leveren.

Plafond

Het is ook mogelijk om de BLUEDEC aan het plafond te bevestigen en af te werken met een gipsplaat of dergelijke. Voor een gewelfd plafond is het natuurlijk een groot voordeel dat het materiaal meegebogen, vastgezet kan worden om vervolgens weer gestukadoord te worden.


Datasheet BLUEDEC CH

paneelformaat1400 x 720Mm
dikte10/20/30/40Mm
Lambdawaarde dλ0,015W/m-KEN 12667
waterdampdoorlatendheid5EN 12086
Temeperatuurbereik-200 +200ᵒC
Drukvastheid (bij 10% vervorming)80kPaEN826
warmtecapaciteit1000J/kgKASTM E 1269
Gewicht / densiteit230 +/- 10%Kg/m3
brandwerendheid

C S1 D0
Wp < 0,01

Kg/m2
EN 13501-1
EN1609
kleurGrijs / wit
R waarde (m2K/W)
10
20
30
40
50
mm
mm
mm
mm
mm
0,67
1,34
2,01
2,68


Gekwalificeerde materialen

Aan het dak worden steeds meer brandwerendsheidseisen gesteld. Wij hebben zowel voor de buitenkant als de binnenzijde A1 of A2 gekwalificeerde materialen zoals de BLUEDEC ST of Calostat materialen beschikbaar.