Over Bluedec

Onze visie

bluedec® is sinds 2007 wereldwijd actief in de markt van nieuwe hoogwaardige dunne isolatiematerialen die breed inzetbaar zijn in tal van industrieën. Daarbij zijn er wereldwijd persoonlijke relaties opgebouwd en werken we samen met universiteiten en onderzoeksinstituten en zaken partners in binnen- en buitenland. In samenwerking ontwikkelen we nieuwe toepassingen. Wij volgen ook zoveel mogelijk de nieuwe ontwikkelingen en participeren daar al dan niet in.

Missie

In eerste instantie lag de focus alleen op aerogel. Het tot nu toe nog steeds ‘beste isolerende materiaal ter wereld.’ Op de pagina ‘wat is aerogel’ op deze site, kunt u lezen wat aerogel eigenlijk is.

De tijd staat niet stil en wij zoeken continue naar nieuwe materialen die zich aandienen via internationale universiteiten en samenwerkingspartners in en buiten de (chemische) productiewereld, waarmee wij ons portfolio kunnen uitbreiden.

Daarbij staat voorop dat de materialen – aanvankelijk veelal halffabricaten – toegevoegde waarde moeten hebben voor ons en onze klanten. Ze moeten nieuw zijn, zich bewezen hebben in toepassingen (minimaal op laboratorium schaal), uit-ontwikkeld en / of marktgereed zijn en in voldoende mate leverbaar. Vervolgens maken en ontwikkelen wij onze eindproducten op verzoek van en in samenwerking met onze opdrachtgevers en partners.


bluedec®

Ons basisproduct bluedec® is een dunne flexibele deken met extreem hoge thermische isolatiewaarde op basis van aerogel. Behalve ultradun is het materiaal brandwerend, waterafstotend, dampdoorlatend, drukvast, makkelijk aan te passen en eenvoudig te plaatsen. Het behoudt zijn isolatiewaarde bij veroudering – waardoor het eindeloos kan worden hergebruikt – en omdat het daarnaast volledig recyclebaar is, is het ook duurzaam. Wij leveren het materiaal in rollen of als ‘flexibele’ platen. Vanuit hier kunnen wij allerlei andere vormen snijden en het materiaal verlijmen naar wens van onze opdrachtgevers.

Deze materialen worden inmiddels zowel bouwkundig als industrieel veelvuldig toegepast door nationale en internationale bedrijven.

bluedec®, is het private label, waaronder we deze hoogwaardige isolatieproducten, naar de markt brengen.


Duurzaamheid

Verantwoord ondernemen

Naast onze aerogel-producten hebben wij ook andere hoogwaardige speciale isolatiematerialen. [ barbera : link maken die direct op pagina overige komt] Kenmerk hiervan is altijd de hoge isolatiewaarde in combinatie met de geringe dikte van het materiaal en /of andere specifieke uitzonderijk eigenschappen, waaronder bijvoorbeeld een hoge mate van brandwerendheid. De materialen en producten dienen zich te onderscheiden van andere (traditionele) isolatiematerialen. U kunt deze vinden onder het blokje overige materialen.

De Bluedec producten range is zowel bouwkundig als industrieel veelvuldig toegepast door nationale en internationale bedrijven.